Wat is een combinatie uitvaartverzekering?

Er bestaan verschillende soorten uitvaartverzekeringen. De grootste verschillen bestaan uit de vorm waarin er door de verzekering wordt uitgekeerd en hoe vrij de verzekerde persoon en zijn of haar nabestaanden zijn in het maken van keuzes. Bij het afsluiten van een uitvaartverzekering heb je de mogelijkheid om te kiezen voor een combinatie uitvaartverzekering. Meestal bieden natura uitvaartverzekeringen alleen dienstenpakketten aan met basisdiensten en standaardopties.

Wanneer je meer wilt dan de standaard mogelijkheden, bijvoorbeeld meer bloemen of een mooiere kist, dan kun je voor deze aanvullende wensen een extra verzekerd bedrag in je polis laten opnemen. Je verzekerd dan een deel van je uitvaart in natura en een deel in geld. In dit geval is er sprake van een combinatie uitvaartverzekering: een natura uitvaartverzekering in combinatie met een kapitaal uitvaartverzekering. Veel verzekeraars raden een combinatie uitvaartverzekering aan.

Kenmerken combinatie uitvaartverzekering

Een combinatie uitvaartverzekering kenmerkt zich door het volgende:

  • Deze verzekeringsvorm is een combinatie van een natura uitvaartverzekering en een kapitaal uitvaartverzekering.
  • Op het moment dat je komt te overlijden ben je verzekerd van een pakket standaard uitvaartdiensten en wordt er daarnaast ook een geldbedrag uitgekeerd aan je nabestaanden om daarmee invulling te geven aan aanvullende, persoonlijke wensen voor de uitvaart.
  • De nabestaanden hebben volledige vrijheid bij het besteden van het door de uitvaartverzekering uitgekeerde geldbedrag. Het geld hoeft niet verplicht aan de uitvaart besteed te worden.
  • Je kunt alle uitvaartkosten verzekeren zodat dat je nabestaanden gegarandeerd zonder een financiële last achterblijven.