Wat is een combinatie uitvaartverzekering?

Er bestaan verschillende soorten uitvaartverzekeringen. De grootste verschillen bestaan uit de vorm waarin er door de verzekering wordt uitgekeerd en hoe vrij de verzekerde persoon en zijn of haar nabestaanden zijn in het maken van keuzes. Bij het afsluiten van een uitvaartverzekering heb je de mogelijkheid om te kiezen voor een combinatie uitvaartverzekering. Meestal bieden natura uitvaartverzekeringen alleen dienstenpakketten aan met basisdiensten en standaardopties.

Wanneer je meer wilt dan de standaard mogelijkheden, bijvoorbeeld meer bloemen of een mooiere kist, dan kun je voor deze aanvullende wensen een extra verzekerd bedrag in je polis laten opnemen. Je verzekerd dan een deel van je uitvaart in natura en een deel in geld. In dit geval is er sprake van een combinatie uitvaartverzekering: een natura uitvaartverzekering in combinatie met een kapitaal uitvaartverzekering. Veel verzekeraars raden deze dan ook aan.

Kenmerken combinatie uitvaartverzekering

Een combinatie uitvaartverzekering kenmerkt zich door het volgende:

  • Deze verzekeringsvorm is een combinatie van een natura uitvaartverzekering en een kapitaal uitvaartverzekering.
  • Op het moment dat je komt te overlijden ben je verzekerd van een pakket standaard uitvaartdiensten en wordt er daarnaast ook een geldbedrag uitgekeerd aan je nabestaanden om daarmee invulling te geven aan aanvullende, persoonlijke wensen voor de uitvaart.
  • De nabestaanden hebben volledige vrijheid bij het besteden van het door de uitvaartverzekering uitgekeerde geldbedrag. Het geld hoeft niet verplicht aan de uitvaart besteed te worden.
  • Je kunt alle uitvaartkosten verzekeren zodat dat je nabestaanden gegarandeerd zonder een financiële last achterblijven.

Voordelen combinatie uitvaartverzekering

Een combinatie uitvaartverzekering heeft verschillende voordelen ten opzichte van andere uitvaartverzekeringen. Hieronder zullen we de voordelen bespreken:

  1. Dekking voor zowel kosten als verzorging: De verzekering biedt dekking voor zowel de kosten van de uitvaart als de verzorging ervan. Dit betekent dat uw nabestaanden niet alleen een geldbedrag ontvangen om de uitvaart te bekostigen, maar dat de verzekeraar ook een deel van de uitvaart zal verzorgen. Dit kan rust geven aan uw nabestaanden in een emotioneel zware periode.
  2. Flexibiliteit: Een combinatie uitvaartverzekering biedt flexibiliteit doordat u zelf kunt kiezen hoeveel van de uitvaart u wilt laten verzorgen door de verzekeraar en hoeveel u zelf wilt regelen. Hierdoor kunt u de verzekering afstemmen op uw persoonlijke wensen en behoeften.
  3. Mogelijkheid tot besparen op premie: Dit type uitvaartverzekering kan goedkoper zijn dan het afsluiten van twee aparte verzekeringen voor kapitaal en natura. Hierdoor kunt u mogelijk besparen op de premie.
  4. Eenvoudig en overzichtelijk: Een combinatie uitvaartverzekering kan eenvoudig en overzichtelijk zijn, doordat u maar één verzekering hoeft af te sluiten. Hierdoor heeft u ook maar één aanspreekpunt bij vragen en kunt u alles gemakkelijk bijhouden.
  5. Zekerheid voor nabestaanden: Met een combinatie verzekering heeft u de zekerheid dat uw nabestaanden niet met onverwachte kosten geconfronteerd worden na uw overlijden. Uw nabestaanden ontvangen immers een geldbedrag en een deel van de uitvaart wordt verzorgd door de verzekeraar.