Uitvaartverzekering

Niemand wil dood, maar de dood is een noodzakelijk einde van het leven en mensen houden er meestal niet van om erover na te denken of erover te praten. De dood kan als een gruwelijke verrassing komen of als een opluchting voor een lang en bevredigend leven. Begrafeniskosten kunnen meestal overweldigend zijn, dus het hebben van een uitvaartverzekering kan u helpen dergelijke uitgaven onmiddellijk en zonder veel stress te betalen.

Neem een ​​verstandige beslissing

Door een begrafenis te verzekeren, bespaart u waarschijnlijk veel geld in plaats van ervoor te sparen. De polis kan dienen als afdekking tegen inflatie en het beschermt uw dierbaren van de extra emotionele stress die gepaard gaat met het verlies van hun geliefde.

Soorten begrafenisverzekering

In principe zijn er drie soorten begrafenisverzekeringen

Een vooraf samengesteld pakket van uitvaartdiensten waarbij de verzekeringsmaatschappij rechtstreeks met de begrafenisondernemers te maken heeft, zij verrekenen de rekening direct.

Het enige systeem waarbij de familie van de overledene alleen wordt betaald voor uitgaven die rechtstreeks verband houden met de begrafenis.

Het contante waarde verzekeringscontract is het meest geschikt voor een uitvaart in het buitenland, de nabestaanden van de overledene zijn volledig vrij om te beslissen en de uitkering te besteden.

Verschil tussen begrafenisverzekering en overlijdensrisicoverzekering

Overlijdensrisicoverzekering en uitvaartverzekering zijn behoorlijk verschillend. Begunstigden van een overlijdensrisicoverzekering hebben geen garantie op het ontvangen van enige uitkering omdat het slechts een tijdelijke dekking op terminale basis biedt (contracten van 15, 20 en 30 jaar). Ongeveer 90% betaalt nooit een uitkering bij overlijden. Als uitkeringen worden betaald, kan het meer dan 30 dagen duren voordat de uitkeringen worden betaald na ontvangst van de overlijdensakte, er worden series medische onderzoeken uitgevoerd voordat u toestemming kunt krijgen en het is in feite bedoeld voor de kosten van levensonderhoud van uw gezin nadat u bent overleden.

Een begrafenisverzekering daarentegen is een hele levensverzekering met gegarandeerde premie en overlijdensuitkeringen, ze zouden in sommige gevallen zo snel 24 uur kunnen uitbetalen, zelfs zonder overlijdensakte, deze verzekering vervalt niet zolang je je premies op tijd betaalt, dat doet het vereist geen medisch onderzoek, maar alleen medische vragen en geschiedenis, het is alleen bedoeld voor uw onmiddellijke begrafeniskosten.

De voordelen van een begrafenisverzekering

Het is heel gemakkelijk om uw begunstigden op te nemen en te selecteren die de uitbetaling vrijwel onmiddellijk zullen ontvangen. De uitbetaling kan worden gebruikt om verschillende directe uitgaven te regelen.

De uitkering wordt vrijwel onmiddellijk uitgekeerd na overlegging van een gecertificeerde overlijdensakte aan een verzekeraar.

Afhankelijk van uw verzekeraar kunt u zelfs meer dan genoeg geld krijgen om de begrafeniskosten te dekken. Uw premies kunnen worden gemaximeerd en kunnen ook worden gebaseerd op uw omstandigheden om een ​​adequate dekking te garanderen.

De nadelen

Sommige polissen bieden geen dekking voor overlijden door een ongeval dat plaatsvindt na de eerste 12 maanden van het aangaan van een polis of voor overlijden als gevolg van zelfmoord. In sommige gevallen komt u mogelijk niet in aanmerking voor dekking als u bent overleden tijdens een reis naar het buitenland of naar een land dat tot no-go-gebied is verklaard. Uw premies kunnen erg duur zijn, dus vergelijk de polissen.

Tips voor het afsluiten van een begrafenisverzekering

Maak een realistische schatting van uw begrafeniskosten, bereken hoeveel u moet betalen, inclusief de uiteindelijke uitgaven zoals resterende medische rekeningen, juridische kosten enz.

Bepaal of u een begrafenisverzekering nodig heeft, vooral als u weet dat u geen geld beschikbaar heeft om uw uiteindelijke uitgaven te dekken, dan heeft u er misschien een nodig.

Bepaal het type verzekering dat u wilt